Familiebedrijf sinds 1962                                                                                                              

Een familiebedrijf sinds 1963

BRUINE BEUKENZAM

Beukenzwammen heeft een diepe aardse smaak en groeien voornamelijk in bundeltjes op beukenbomen. 


Bereidingswijze

Eet deze paddenstoel niet rauw. De beukenzwam kan in z'n geheel bereid worden. Kook (5-7 min), bak (2-4 min), gril (2-4 min), stoom (6 min) of smoor (10 min)   ze, net als andere paddenstoelen, niet te lang, dan verliezen ze hun stevigheid en smaak.

Houdbaarheid

Bruine beukenzwammen kan je het best verpakt en gekoeld bewaren. De paddenstoelen zijn tot 3 dagen houdbaar in een koelkast.

Schoonmaken

Snijd voor gebruik eerst een klein stukje van de onderkant af. 

Voedingswaarde per 100 gram


Eiwit
Calcium
Energie
Koolhydraten
Verzadigde vetten
Voedingsvezel
Natrium
Vet totaal

2.2 GRAM
0 GRAM
119.5 KJ
2,81 GRAM
0.11 GRAM
0 GRAM
0 GRAM
0.4 GRAM



Smaak en toepassing

De bruine beukenzwammen hebben een nootachtige smaak en een stevige textuur.

Kaart
Opbellen
Info