Familiebedrijf sinds 1962                                                                                                              

Een familiebedrijf sinds 1963

Bruine champignons

Na de witte champignon is de kastanjechampignon de meest geteelde champignon van Nederland. Wij verkopen de champignons in verschillende maten: mini, fijn, middel en reuze.

Een portabella is een kastanje champignon die door een speciale teeltwijze uitgegroeid is tot een reuze paddenstoel. Oorspronkelijk komt deze paddenstoel uit Amerika. 

Bereidingswijze

Champignons bereiden kan op tal van manieren. Je kunt ze koken (6 min), grillen (2-4 min), stomen (6 min) en roerbakken (2-4 min).

Houdbaarheid

Kastanje champignons kan je het best verpakt en gekoeld bewaren. De kastanje champignons zijn 3 tot 5 dagen houdbaar in een koelkast.

Schoonmaken

Snijdt het onderste deel van de steel af en snij de champignons in plakjes of kwarten. Champignons kun je voorzichtig schoonmaken met een borstel of met een vochtig keukenpapiertje. Was de champignons niet met water. Ze zuigen water op en zorgt voor smaakverlies.

Voedingswaarde per 100 gram

Eiwit
Calcium
Energie
Koolhydraten
Verzadigde vetten
Voedingsvezel
Natrium
Vet totaal

2.3 GRAM
25 GRAM
16 KJ
0.4 GRAM
0.1 GRAM
1.5 GRAM
0.01 GRAM
0.5 GRAMSmaak en toepassing

De kastanje champignon bevat tamelijk minder vocht dan de witte champignon. Hierdoor heeft hij een volle, nootachtige smaak. Doordat hij minder vocht bevat, slinkt hij tijdens het koken ook minder in.  

Portabella's kun je bijvoorbeeld heerlijk met brie gevuld serveren. Kijk voor het hele recept op:  Oma's recept

Recepten


Kaart
Opbellen
Info