Familiebedrijf sinds 1962                                                                                                              

Een familiebedrijf sinds 1963

Knoflookchampignons (4-6 personen)

Benodigdheden:

  • 4 el ongezouten boter
  • 1 el olijfolie
  • 1/2 ui 
  • 500 gram mini champignons
  • 2 el droge witte wijn
  • 1 theelepel verse tijmblaadjes
  • 2 el verse peterselie
  • 4 teentjes knoflook,
  • Zout en peper

Bereidingswijze:

  • Verhit de boter en olie in een grote koekenpan
  • Fruit het uitje +/- 3 min.
  • Voeg champignons toe deze 4 à 5 min mee, totdat ze goudbruin zijn. 
  • Schenk de wijn bij en laat deze 2 minuten inkoken. 
  • Voeg  de tijm, de knoflook en de helft van de peterselie toe. 
  • Breng het gerecht op smaak met zout en peper.
  • Strooi de overige eetlepel peterselie over de champignons en serveer het gerecht warm.

De knoflookchampignons zijn perfect te combineren met vlees, vis en aardappeltjes, maar ook heerlijk als tapas gerecht. 

 

Kaart
Opbellen
Info