Familiebedrijf sinds 1962                                                                                                              

Een familiebedrijf sinds 1963

Oesterzwam

De oesterzwam is een eetbare paddenstoel die qua vorm lijkt op de vorm van een oester. Oesterzwammen kunnen lichtgrijzig, lichtpaars en soms lichtgelig van kleur zijn.


Bereidingswijze

Oesterzwammen kan je op verschillende manieren bereiden. Je kunt ze koken (6 min), grillen (2-4 min) en roerbakken (2-4 min).


Houdbaarheid

Oesterzammen kan je het best verpakt en gekoeld bewaren. Oesterzwammen zijn 2 tot 3 dagen houdbaar in een koelkast.


Schoonmaken

Oesterzwammen kun je voorzichtig schoonmaken met een borstel of met een vochtig keukenpapiertje. Was de paddenstoel niet met water. Ze zuigen water op en zorgt voor smaakverlies.


Voedingswaarde per 100 gram

Eiwit
Calcium
Energie
Koolhydraten
Verzadigde vetten
Voedingsvezel
Natrium
Vet totaal

2.3 GRAM
0 GRAM
75 KJ
0.4 GRAM
0.1 GRAM
1.5 GRAM
0 GRAM
0,5 GRAM



Smaak en toepassing

De oesterzwam heeft een aromatische smaak.



Kaart
Opbellen
Info