Familiebedrijf sinds 1962                                                                                                              

Een familiebedrijf sinds 1963

Oma's recept

Portabella’s gevuld met brie (vegetarisch voorgerecht voor 4 personen)

Benodigdheden:

  • 4 Portabella's
  • 4 Sjalotten
  • 2 Teentjes knoflook
  • 50 gram Boter
  • Citroensap
  • 120 gram Brie
  • 4 takjes Peterselie
  • 4 eetlepels Crème fraîche
  • Zout
  • Versgemalen peper
  • Paneermeel
  • 4 klontjes Boter

Bereidingswijze:

  • Maak de Portabella’s schoon door ze voorzichtig af te wrijven met keukenpapier. Snij de steel weg en hak deze fijn. Pel de sjalotten en snij ze klein. Pel de knoflook en hak deze fijn.
  • Verhit de boter in een lage pan. Bak hierin de sjalotten tot ze glazig zien. Voeg de in stukjes verdeelde brie, de fijngehakte stelen, de fijngeknipte peterselie, de crème fraîche, zout en peper toe. Laat alles een minuut zachtjes koken.
  • Vul de Portabella’s met het brie mengsel en zet ze, bestrooid met paneermeel en een klontje boter op elke paddenstoel 15 tot 20 minuten in een op 200° voorverwarmde oven tot ze mooi goudbruin zijn. Garneer met peterselie.

Neem als alternatief voor brie eens een andere kaassoort, bijvoorbeeld camembert of een zachte geitenkaas.

Kaart
Opbellen
Info