Familiebedrijf sinds 1962                                                                                                              

Een familiebedrijf sinds 1963

Paddenstoelenragout (voor 4 personen)

Benodigdheden:

  • 4 pasteibakjes
  • 400 gram paddenstoelenmix
  • 50 gram ongezouten roomboter
  • 40 gram tarwebloem
  • 250 ml paddenstoelenbouillon
  • 2 el crème fraîche
  • 2 tenen knoflook
  • 1 rode ui
  • 1,5 el droge witte wijn

Bereidingswijze:

  • Verwarm de over voor op 175 °C
  • Snijd de deksel van de pasteibakjes
  • Snipper de ui en snijd de knoflook fijn. 
  • Fruit de ui en de knoflook met de helft van de boter 1-2 min.  Maak de paddenstoelen schoon met keukenpapier en bak deze 5 min. mee. Schep dit mengsel uit de pan.
  • Smelt in dezelfde pan de rest van de boter en voeg de bloem toe. Laat de bloem 2-3 min. garen op een lage pit. 
  • Schenk de bouillon erbij, tot er een gladde, gevonden saus ontstaat. 
  • Zet de pasteibakjes 10 min. in de oven. 
  • Voeg de crème fraîche, de droge witte wijn en het paddenstoelmengsel toe aan de saus. En verwarm het vervolgens tot de pasteibakjes warm zijn. Schep de ragout in de pasteibakjes en leg de deksel erop. 





Kaart
Opbellen
Info