Paddenstoelenrisotto (voor 4 personen)
Benodigdheden:
|
|
Bereidingswijze:
- Doe de paddenstoelen in een kom en zet ze onder het hete water. Laat ze 15 minuten weken. Giet de paddenstoelen af en doe het weekvocht in een steelpan.
- Schenk de bouillon erbij en verwarm de bouillon. Laat vervolgens zachtjes pruttelen.
- Verwarm de helft van de boter in een grote steelpan. Voeg de ui en knoflook toe en fruit ze in 10 minuten tot ze zacht zijn.
- Voeg alle paddenstoelen toe en bak ze een paar minuten, tot ze net zacht zijn. Roer de wijn erdoor.
- Kook tot het mengsel met 1/3 is ingekookt en voeg dan de rijst en salie toe. Roer vervolgens beetje bij beetje de warme bouillon erdoor. Wacht steeds tot alle vocht is opgenomen.
- Voeg als alle bouillon is opgenomen de rest van de boter, zout en peper naar smaak en de Parmezaanse kaas toe.