Familiebedrijf sinds 1962                                                                                                              

Een familiebedrijf sinds 1963

Paddenstoelenrisotto (voor 4 personen)

Benodigdheden:

  • 10 gram gedroogde Cêpes
  • 300 ml Water 
  • 850 ml Groentebouillon
  • 85 gram Boter
  • 1 Ui
  • 200 gram Shiitake
  • 150 ml droge Witte wijn
  • 350 gram Risottorijst
  • 1 el Salie
  • Zout en Peper
  • 50 gram Parmezaanse kaas
  • 2 tenen Knoflook

Bereidingswijze:

  • Doe de paddenstoelen in een kom en zet ze onder het hete water. Laat ze 15 minuten weken. Giet de paddenstoelen af en doe het weekvocht in een steelpan. 
  • Schenk de bouillon erbij en verwarm de bouillon. Laat vervolgens zachtjes pruttelen. 
  • Verwarm de helft van de boter in een grote steelpan. Voeg de ui en knoflook toe en fruit ze in 10 minuten tot ze zacht zijn.
  • Voeg alle paddenstoelen toe en bak ze een paar minuten, tot ze net zacht zijn. Roer de wijn erdoor. 
  • Kook tot het mengsel met 1/3 is ingekookt en voeg dan de rijst en salie toe. Roer vervolgens beetje bij beetje de warme bouillon erdoor. Wacht steeds tot alle vocht is opgenomen. 
  • Voeg als alle bouillon is opgenomen de rest van de boter, zout en peper naar smaak en de Parmezaanse kaas toe. 
Kaart
Opbellen
Info