Familiebedrijf sinds 1962                                                                                                              

Een familiebedrijf sinds 1963

Shiitake

Shiitake is een paddenstoel die oorspronkelijk komt uit Japan en China. De shiitake heeft een platte hoed die licht- tot donkerbruin van kleur is en wordt veelal gebruikt in de Aziatische keuken.


Bereidingswijze

De shiitake paddenstoel is het meest geschikt om te roerbakken (4-6 min), stoven (5 min) of grillen (4-6 min). Hij heeft sappig vruchtvlees en een bijzondere, kruidige, nootachtige smaak.


Houdbaarheid

Shiitake kan je het best verpakt en gekoeld bewaren. Shiitake kun je 5 tot 7 dagen bewaren in een koelkast.


Schoonmaken

Shiitake kun je voorzichtig schoonmaken met een borstel of met een vochtig keukenpapiertje. Was de paddenstoel niet met water. Ze zuigen water op en zorgt voor smaakverlies.


Voedingswaarde per 100 gram

Eiwit
Calcium
Energie
Koolhydraten
Verzadigde vetten
Voedingsvezel
Natrium
Vet totaal

17.0 GRAM
0 GRAM
810 KJ
24 GRAM
0 GRAM
44 GRAM
0 GRAM
3.4 GRAM



Smaak en toepassing

Shiitake heeft een kruidige, nootachtige smaak.

Recept

    Kaart
    Opbellen
    Info