Familiebedrijf sinds 1962                                                                                                              

Een familiebedrijf sinds 1963

Witte beukenzwam

Deze witte beukenzwam groeit als een bundel, hebben lange, smallere toelopende stelen en halfronde hoedjes.

Bereidingswijze

Eet deze paddenstoel niet rauw. De beukenzwam kan in z'n geheel bereid worden. Kook (5-7 min), bak (2-4 min), gril (2-4 min), stoom (6 min) of smoor (10 min) ze, net als andere paddenstoelen, niet te lang, dan verliezen ze hun stevigheid en smaak.


Houdbaarheid

Witte beukenzwammen kan je het best verpakt en gekoeld bewaren. De paddenstoelen zijn tot 3 dagen houdbaar in een koelkast.


Schoonmaken

Snijd voor gebruik eerst een klein stukje van de onderkant af.


Voedingswaarde per 100 gram

Eiwit
Calcium
Energie
Koolhydraten
Verzadigde vetten
Voedingsvezel
Natrium
Vet totaal

2.2 GRAM
0 GRAM
119.5 KJ
2,81 GRAM
0.11 GRAM
0 GRAM
0 GRAM
0.4 GRAM




Smaak en toepassing

De witte beukenzwam is lichter van smaak dan de bruine. Het is niet aan te raden de beukenzwam rauw te nuttigen, omdat hij rauw erg bitter smaakt.

Kaart
Opbellen
Info