Familiebedrijf sinds 1962                                                                                                              

Een familiebedrijf sinds 1963

Witte champignons

Witte champignons zijn de meest bekende, meest gegeten en meest geteelde paddenstoelen in Nederland. Wij verkopen de champignons in verschillende maten: mini, fijn, middel en reuze.


Bereidingswijze

Champignons bereiden kan op tal van manieren. Je kunt ze koken (6 min), grillen (2-4 min), stomen (6 min) en roerbakken (2-4 min)


houdbaarheid 

Witte champignons kan je het best verpakt en gekoeld bewaren. De witte champignons zijn 2 tot 3 dagen houdbaar in een koelkast.


schoonmaken

Champignons kun je voorzichtig schoonmaken met een borstel of met een vochtig keukenpapiertje. Was de champignons niet met water. Ze zuigen water op en zorgt voor smaakverlies. Snijdt vervolgens het onderste deel van de steel af en snij de champignons in plakjes of kwarten


voedingswaarde per 100 gram

Eiwit 
Calcium
Energie
Koolhydraten
Verzadigde vetten
Voedingsvezel
Natrium
Vet totaal

2.3 GRAM
25  GRAM
75   KJ
0.4 GRAM
0.1 GRAM
1.5 GRAM
0.01 GRAM
0.5 GRAM




Smaak en toepassing

Champignons hebben een neutrale maar karakteristieke smaak en aroma. 


Kaart
Opbellen
Info