Champignonkwekerij Veeke
Een familiebedrijf sinds 1963

Over ons  

Henk en Bets Veeke startten de champignonkwekerij in 1963. Ze begonnen met één cel van 180 m2 teelt oppervlakte en hebben dit uit weten te breiden tot en met twaalf cellen met een totale kweekoppervlakte van 2160 m2. Sinds 1990 staan Mart en Ingrid aan het roer van de champignonkwekerij. Inmiddels beschikt het bedrijf over nog eens veertien extra cellen met ieder een kweekoppervlakte van 500 m2. Inmiddels is de derde generatie, Iris en Henk Veeke, actief binnen het bedrijf en gaan zij vol voor een toekomst in de champignons. 

De nieuwe kwekerij hebben we gebouwd voor het machinaal oogsten van champignons. Vanwege de vele veranderingen in de markt, zijn wij in 2003 overgestapt naar handmatig oogsten. We hebben besloten om met de hand te gaan oogsten, om de kwaliteit te waarborgen en direct topklasse champignons te leveren. Het personeel groeide in korte tijd van 5 naar 50 werknemers. De champignons groeien 5 kilo per m²/per dag en moeten het personeel dus optimaal inzetten om ervoor te zorgen dat de kwaliteit en grootte van de champignons gelijk is tijdens het plukken.

In de loop der jaren zijn we begonnen met het kweken van Portabella's en Kastanje Champignons. Door de vraag naar Oesterzwammen en Shii-take zijn we ook begonnen met deze zelf te kweken. Meer informatie over het Assortiment kunt u vinden op de desbetreffende pagina.

Ons hele gezin bootst 156x per jaar de herfst na om kwaliteitsvolle champignons te kunnen telen met een optimale opbrengst per vierkante meter. Dit vergt veel tijd maar vooral ook vakmanschap en passie voor ons vak.

Kaart
Opbellen
Info